HPMC v plášti Skim

Viskozita hydroxypropylmetylcelulózy (HPMC) pre odľahčený náter ?

– odpoveď: Odtieňovacia vrstva je v poriadku, bežne HPMC 100 000 cps, niektoré vyššie z požiadaviek v malte, chcú použiť schopnosť 150 000 cps.Okrem toho je HPMC najdôležitejšou úlohou pri zadržiavaní vody, po ktorej nasleduje zahusťovanie.V Skim coat, pokiaľ je dobrá retencia vody, viskozita je nízka (7-80 000), je tiež možné, samozrejme, viskozita je väčšia, relatívna retencia vody je lepšia, keď je viskozita vyššia ako 100 tisíc, viskozita zadržiavania vody nič moc.

Aké sú hlavné technické ukazovatele hydroxypropylmetylcelulózy (HPMC)?

Odpoveď: Obsah hydroxypropylu a viskozita, väčšina používateľov sa stará o tieto dva ukazovatele.Obsah hydroxypropylu je vysoký, zadržiavanie vody je vo všeobecnosti lepšie.Viskozita, retencia vody, relatívna (ale nie absolútna) je tiež lepšia a viskozita, cementová malta je lepšie použiť niektoré.

Hydroxypropylmetylcelulóza (HPMC), aké sú hlavné suroviny?

Odpoveď: hydroxypropylmetylcelulóza (HPMC) hlavné suroviny: rafinovaná bavlna, chlórmetán, propylénoxid, iné suroviny, tabletová zásada, kyselina, toluén, izopropylalkohol atď.

HPMC v odstredenom nátere v aplikácii, hlavnú úlohu, či už chemickú?

Odpoveď: HPMC v Skim coat, zahusťovanie, voda a konštrukcia troch rolí.Zahusťovanie: celulóza môže byť zahustená na suspenziu, takže roztok zostáva rovnomerný hore a dole v úlohe protiprúdového závesu.Zadržiavanie vody: Srsť schne pomaly, pomocný sivý vápnik pri reakcii vody.Konštrukcia: celulózové mazanie, môže robiť Skim coat má dobrú konštrukciu.HPMC sa nezúčastňuje žiadnych chemických reakcií, ale hrá len podpornú úlohu.Odľahčený náter a voda na stene je chemická reakcia, v dôsledku vytvárania nových látok sa stena odstredeného náteru zo steny rozomelie na prášok a potom sa použije, nie je dobré, pretože sa vytvorila nová látka (uhličitan vápenatý).Hlavné zložky prášku sivého vápnika sú: Ca(OH)2, CaO a malé množstvo zmesi CaCO3, CaO+H2O=Ca(OH)2 – Ca(OH)2+CO2=CaCO3↓+H2O sivý vápnik vo vode a vzduchu pôsobením CO2, vznik uhličitanu vápenatého, a HPMC len voda, pomocný sivý vápnik lepšia reakcia, vlastný sa nezúčastnil žiadnej reakcie.

HPMC je neiónový éter celulózy, čo je teda neiónový?

Odpoveď: Vo všeobecnosti sú neiónové látky látky, ktoré sa vo vode neionizujú.Ionizácia je disociácia elektrolytu na voľne sa pohybujúce nabité ióny v špecifickom rozpúšťadle, ako je voda alebo alkohol.Napríklad soľ, ktorú jeme každý deň – chlorid sodný (NaCl) sa rozpúšťa vo vode a ionizuje za vzniku voľne sa pohybujúcich sodíkových iónov (Na+) s kladným nábojom a chloridových iónov (Cl) so záporným nábojom.To znamená, že HPMC vo vode sa nedisociuje na nabité ióny, ale existuje ako molekuly.

S čím súvisí teplota gélovatenia hydroxypropylmetylcelulózy?

Odpoveď: Teplota gélu HPMC súvisí s obsahom metoxylu.Čím nižší je obsah metoxylu, tým vyššia je teplota gélu.

Odľahčený kabátový prášok a HPMC neexistuje žiadny vzťah?

Odpoveď: Hlavne odstredený prášok na srsť a kvalita vápnika popola má veľmi veľký vzťah a HPMC nemá príliš veľký vzťah.Nízky obsah vápnika v sivom vápniku a nevhodný podiel CaO a Ca(OH)2 v sivom vápniku spôsobí vypadávanie prášku.Ak existuje vzťah s HPMC, potom slabé zadržiavanie vody HPMC tiež spôsobí stratu prášku.

Aký je rozdiel medzi hydroxypropylmetylcelulózou rozpustnou v studenej vode a hydroxypropylmetylcelulózou rozpustnou v horúcej vode vo výrobnom procese?

– Odpoveď: Typ instantného roztoku HPMC v studenej vode je po povrchovej úprave glyoxalom, vložený do studenej vody, rýchlo sa rozptýli, ale nie je v skutočnosti rozpustený, viskozita sa rozpúšťa.Termorozpustný typ nebol povrchovo upravený glyoxalom.Množstvo glyoxalu je veľké, disperzia rýchla, ale viskozita pomalá, množstvo naopak malé.

Čo je to na hydroxypropylmetylcelulóze (HPMC), ktorá zapácha?

– Odpoveď: HPMC vyrábaná rozpúšťadlovou metódou je vyrobená z toluénu a izopropylalkoholu.Ak nie je pranie veľmi dobré, zostane tam nejaká zvyšková chuť.

Rôzne použitia, ako si vybrať vhodnú hydroxypropylmetylcelulózu (HPMC)?

– odpoveď: nudiť sa aplikáciou detského prášku: požiadavka je nižšia, viskozita 100 000, ok, je dôležité chrániť vodu, aby bola blízko.Aplikácia malty: vyššie požiadavky, vysoké požiadavky na viskozitu, 150 000, aby bolo lepšie.Aplikácia lepidla: potreba instantných produktov, vysoká viskozita.

Aký je iný názov pre hydroxypropylmetylcelulózu?

– ODPOVEĎ: Hydroxypropylmetylcelulóza, skrátene HPMC alebo MHPC, alebo hydroxypropylmetylcelulóza;hydroxypropylmetyléter celulózy;Hypromelóza, celulóza, 2-hydroxypropylmetylcelulózový éter.

HPMC pri aplikácii Skim coat, aký dôvod Skim coat bublina?

Odpoveď: HPMC v Skim coat, zahusťovanie, voda a konštrukcia troch rolí.Nezúčastniť sa žiadnej reakcie.Príčiny bublín: 1, príliš veľa vody.2, spodná časť nie je suchá, na vrchu škrabacej vrstvy sa tiež ľahko vytvára pľuzgier.

Vnútorná a vonkajšia stena Vzorec na odľahčenie?

– odpoveď: vnútorná stena Odľahčená vrstva: vápnik 800 kg šedý vápnik 150 kg (možno pridať éter škrobu, čistý zelený, peng runtu, kyselinu citrónovú, polyakrylamid)

Vonkajšia stena Náter: cement 350 kg vápnik 500 kg kremenný piesok 150 kg latexový prášok 8-12 kg éter celulózy 3 kg éter škrobu 0,5 kg drevené vlákno 2 kg

Aký je rozdiel medzi HPMC a MC?

– Odpoveď: MC je metylcelulóza, ktorá sa vyrába z éteru celulózy sériou reakcií s metánchloridom ako éterifikačným činidlom po tom, čo sa rafinovaná bavlna ošetrí alkáliou.Všeobecne je stupeň substitúcie 1,6 až 2,0 a rozpustnosť sa mení podľa stupňa substitúcie.Patrí do neiónového éteru celulózy.

(1) Retencia vody v metylcelulóze závisí od množstva jej prídavku, viskozity, jemnosti častíc a rýchlosti rozpúšťania.Vo všeobecnosti pridajte veľké množstvo, malú jemnosť, viskozitu, rýchlosť zadržiavania vody je vysoká.Spomedzi nich má množstvo prísady najväčší vplyv na zadržiavanie vody a viskozita nie je úmerná zadržiavaniu vody.Rýchlosť rozpúšťania závisí hlavne od stupňa modifikácie povrchu a jemnosti častíc celulózových častíc.Vo vyššie uvedených niekoľkých éteroch celulózy, metylcelulóze a hydroxypropylmetylcelulóze je miera retencie vody vyššia.

(2) Metylcelulóza je rozpustná v studenej vode, ktorá sa ťažko rozpúšťa v horúcej vode.Jeho vodný roztok je veľmi stabilný v rámci pH=3~12.Má dobrú kompatibilitu so škrobom, guanidínovou gumou a mnohými povrchovo aktívnymi látkami.Ku gélovaniu dochádza, keď teplota dosiahne teplotu gélovatenia.

(3) Zmena teploty vážne ovplyvní rýchlosť zadržiavania vody v metylcelulóze.Všeobecne platí, že čím vyššia teplota, tým horšie zadržiavanie vody.Ak teplota malty presiahne 40 °C, zadržiavanie vody v metylcelulóze bude výrazne horšie, čo vážne ovplyvňuje konštruktívnosť malty.

(4) Metylcelulóza má zjavný vplyv na konštrukčnú schopnosť a priľnavosť malty.„Priľnavosť“ tu označuje priľnavosť, ktorú pracovník pociťuje medzi nástrojom a podkladom steny, konkrétne odolnosť malty v šmyku.Priľnavosť je veľká, odolnosť malty v šmyku je veľká, sila požadovaná pracovníkmi v procese používania je tiež veľká a konštrukcia malty je zlá.V produktoch z éterov celulózy je adhézia metylcelulózy na strednej úrovni.

HPMC hydroxypropylmetylcelulóza, je rafinovaná bavlnou po alkalickom spracovaní, s propylénoxidom a chlórmetánom ako éterifikačným činidlom, prostredníctvom série reakcií a vyrobená z neiónového zmiešaného éteru celulózy.Stupeň substitúcie je všeobecne 1,2 až 2,0.Jeho vlastnosti sa menia podľa podielu obsahu metoxy a hydroxypropylu.

(1) Hydroxypropylmetylcelulóza je ľahko rozpustná v studenej vode, ktorá sa ťažko rozpúšťa v horúcej vode.Jeho teplota gélovatenia v horúcej vode je však zjavne vyššia ako teplota metylcelulózy.Výrazne sa zlepšila aj rozpustnosť metylcelulózy v studenej vode.

(2) Viskozita hydroxypropylmetylcelulózy súvisí s jej molekulovou hmotnosťou a čím vyššia je molekulová hmotnosť, tým vyššia je viskozita.Teplota tiež ovplyvňuje viskozitu.Viskozita klesá so zvyšujúcou sa teplotou.Jeho viskozita pri vysokej teplote je však nižšia ako u metylcelulózy.Roztok je stabilný pri skladovaní pri izbovej teplote.

(3) Hydroxypropylmetylcelulóza je stabilná voči kyselinám a zásadám a jej vodný roztok je veľmi stabilný v rozsahu pH = 2 ~ 12.Lúh sodný a vápenná voda majú malý vplyv na jeho vlastnosti, ale zásada môže urýchliť jeho rozpúšťanie a zlepšiť viskozitu.Hydroxypropylmetylcelulóza je stabilná voči všeobecným soliam, ale keď je koncentrácia roztoku soli vysoká, viskozita roztoku hydroxypropylmetylcelulózy má tendenciu sa zvyšovať.

(4) Zadržiavanie vody v hydroxypropylmetylcelulóze závisí od jej dávky a viskozity a miera zadržiavania vody v hydroxypropylmetylcelulóze je vyššia ako pri metylcelulóze pri rovnakej dávke.

(5) Hydroxypropylmetylcelulóza sa môže zmiešať s vo vode rozpustnými polymérnymi zlúčeninami, aby sa stal jednotným roztokom s vyššou viskozitou.Napríklad polyvinylalkohol, éter škrobu, rastlinné lepidlo atď.

(6) Priľnavosť hydroxypropylmetylcelulózy ku konštrukcii malty je vyššia ako priľnavosť metylcelulózy.

(7) Hydroxypropylmetylcelulóza má lepšiu odolnosť voči enzýmom ako metylcelulóza a jej možnosť degradácie enzýmom v roztoku je nižšia ako v prípade metylcelulózy.

Čomu treba venovať pozornosť pri praktickej aplikácii o vzťahu medzi viskozitou a teplotou HPMC?

Odpoveď: Viskozita HPMC je nepriamo úmerná teplote, to znamená, že viskozita rastie s poklesom teploty.Keď hovoríme o viskozite produktu, hovoríme o viskozite 2 % produktu vo vode s teplotou 20 stupňov Celzia.

Pri praktickej aplikácii v oblastiach s veľkými teplotnými rozdielmi medzi letom a zimou treba poznamenať, že v zime sa odporúča použiť relatívne nízku viskozitu, ktorá je priaznivejšia pre stavbu.V opačnom prípade, keď je teplota nízka, viskozita celulózy sa zvýši a pri škrabaní bude pocit ťažký.

Stredná viskozita: 75000-100000 používaná hlavne na tmel

Dôvod: Dobrá retencia vody

Vysoká viskozita: HPMC 150000-200000 sa používa hlavne na polystyrénové časticové izolačné malty, práškový materiál a izolačnú maltu zo sklených guľôčok.

Dôvod: vysoká viskozita, malta sa nedá ľahko kvapkať, visí tok, zlepšuje sa konštrukcia.

Vo všeobecnosti však platí, že čím vyššia je viskozita, tým lepšia je retencia vody, takže mnohé závody na výrobu suchej malty, berúc do úvahy náklady, používajú celulózu HPMC so strednou viskozitou (75 000 – 100 000), aby nahradili celulózu HPMC so strednou a nízkou viskozitou (20 000 – 40 000) na zníženie množstvo prídavku.

 


Čas odoslania: 10. januára 2022